Roslagsbro IF

Referat: Knivsta IK P05 Svart - Roslagsbro IF

Hej!
Vi mötte Knivsta igen. Under torsdagen var det P04 och nu i P05-serien. Engvallens IP klarade sig från regn och det blev ett riktigt behagligt fotbollsväder. Att spela mot Knivsta innebär som vanligt att passningar prioriteras. Det blir en rolig fotboll. Trevliga tränare och spelare!
Vi snackade om att göra det enkelt, kompakt försvar med ytter som täcker av ytan bakom överflyttade massan. Vi pratade passningsspel såklart och att vi behöver möta boll. Vi sa innan att vi kommer ropa "Släpp boll" när vi tycker att det blir för mycket på egen hand. Vi fick ropa några gånger men vi tror det hade viss effekt.

Vi börjar matchen som vi så ofta gjort, ett mål i baken (1-0 2'). Knivsta började vasst och vi fick jobba med att hänga med i deras offensiv första minutrarna. Efter ett skott som Alfons tog i skopan ser han Alfred vinka högt upp i banan. En fin utspark kommer sådär lagom nära för att Alfred skall kunna få kontroll över bollen innan målvakten hunnit ut och backarna sprungit in i försvarsposition. Skottet går vid sidan av målvakten. Vi behövde det (1-1 7'). Efter det kommer vi närmre i försvaret och får vi ett par fina brytningar av Elias och Loke som gör att vi får visst kommando i perioden. Men det jämnar ut sig och vi får nog säga att det var ett rättvist pausresultat även om Knivstas inledning kunde resulterat i fler mål. Jag räknade in tre "Släpp bollen"

Vi vill komma närmre motståndarna i andra, vi vill släppa boll tidigare. Det blir en lika jämn andra period men om de hade lite plus i första perioden hade vi det i andra. Loke C gör två fina snett-inåt-bakåt-pass, Hugo Ls trumpinnar till ben får rejäl fart, Jonathans korridorspassar slickar linjen fint och böjer sig fint innåt banan, Leon kommer in bättre på rätt sida och hinner samtidigt med sina fina ruscher, Jonha har sitt andra skott på mål från sin forwardsposition (genom att komma rätt i löpet, en gång mellan backarna, en gång genom att falla och möta boll) och IQ börjar finna sina passar och håller rent runt straffområdet. Det börjar helt enkelt att klicka bättre i spelet men vill inte riktigt ge utdelning. Vi ropar "släpp bollen" tre gånger i denna period med...

Inför tredje så säger vi åt dem att fortsätta såhär! Samma gäller som tidigare. Vi har gott mod och vill göra en bra insats i tredje. Men Knivsta vill såklart samma sak. Det blir två mål, Elisas slår in sin egen retur 1-2 42' och Kista kvitterar 2-2 44', matchen väger... Knivsta verkar ha energin och vi får vittja nätet två gånger till (3-2 46' och 4-2 54'). Här har matchen bytt skepnad lite och Knivsta fyller inte längre på i anfallet, de blir lite längre i laget och här får våra löpande spelare plötsligt mer ytor. Alfons har ett fint mellanlångt utkast som skapar ett numerärt överläge. Riktigt bra utkast! Alfred får helt plötsligt för sig att väggspel är bra, och visst gör han det alldeles förträffligt när vi lyckas ta bollen genom fyra spelare på väg in i maskorna där Leon kan avsluta till 4-3 55'. Hela laget taggar till av detta och på andra sidan spelar IQ ytter och han börjar slå smörpassar, vi pratar riktigt fina bollar, en finner Leon som får göra sitt andra mål för dagen, 4-4 57'. Här har vi redan hunnit med att ha chanser av Elias, Hugo L och Loke C. Och vi fortsätter! Hugo vinner strax efter ett motslag, han faller men vänder sig om får tag på bollen framför en back och trycker dit rackarn till boll otagbart i matchens sista minut (4-5 59'). Med det sagt hinner vi ändå med att skapa ytterligare en hörna innan matchen blåses av till glatt jubel! Kanske blev det en "Släpp bollen" och det är så det skall vara!

Vi ser i denna match vikten av att göra jobbet i det dolda, ta löpen fast bollen är en bit bort. Jonathen, Loke C, IQ, Elias, Alfred, ja alla, gav järnet idag! Jag tar med mig Elias brytningar idag, det ser så nätt och elegant ut när han bara petar bort bollen för motståndarn. Han gjorde det massor av gånger ikväll!

Bra jobb grabbar. Vi fortsätter jobba med försvarsspelet, att finna passningar och inte alltid gå på boll!
Tack Knivsta, Domarn och alla i publiken.